Back to All Events

Premiere på CARMEN - med Didrik Solli-Tangen

  • Lørenskog hus Festplassen 1 1473 Lørenskog (map)

I denne unike forestilling spiller Didrik Solli-Tangen elskeren til Carmen, en av historiens mest kjente operaskikkelser, i en forkortet dramatisert versjon av den kjente operaen. Med seg på scenen har han tre andre operasangere og skuespilleren Espen Beranek Holm som forteller. Musikken fremføres av en trio med fiolin, kontrabass og akkordeon, samt 16 strykere fra NOR59 kammerorkester. 

Mange husker hvordan Didrik Solli-Tangen berørte det norske folket med «Tårnarien» fra Tosca i NRK-programmet Stjernekamp, i 2017. Nå tolker han rollen som Don José. Med utgangspunkt i den berømte operaen av Georges Bizet, fortelles historien om Carmen og Don José som lever i dagens Europa. Alle de kjente operaariene er med, og den originale handlingen veves inn i et delvis nyskrevet materiale, understøttet av pianist og et mindre strykeorkester. Dette er komprimert musikkteater i en enkel visuell setting, der Espen Beranek Holm som nattklubbeier blir øyevitnet, den som forteller oss hva som skjedde når Carmen kom til vår by.

I rollen som Carmen ser vi Natalia Kawalek, en internasjonalt anerkjent mezzosopran. Michaela spilles av Silvia Moi, kjent fra filmen «Tryllefløyten», regissert av Kenneth Branagh. Andre medvirkende er Ludvig Lindström i rollen som Escamillo og NOR59 KammerorkesterChristian Ranke er tekstforfatter og Ola Beskow regissør. Lørenskog Hus er produsent for forestillingen.

Lengde på forestillingen: 1.50 inklusive en pause

Kjøp billetter her.

Earlier Event: December 16
NOR59 Musikkfestuke
Later Event: September 20
CARMEN - med Didrik Solli-Tangen