Drømmekonsert med Eldbjørg Hemsing og NOR59


 

I april inviterer NOR59 til storslagent konsertsamarbeid med stjernefiolinist Eldbjørg Hemsing. 
På programmet står Tsjaikovskij fiolinkonsert, Dvorak symfoni nr 9 - Fra den nye verden og Overture av Barbereren i Sevilla av Rossini.

Konserten ledes av Stefan Plewniak, og er del av Drømmekonsertene, et samarbeid mellom UNOF og Dextra, hvor ungdomsorkestre i Norge får støtte til å arrangere konsert med en toppsolist fra Dextra-stallen. I tillegg til Hemsing og NOR59 kammerorkester, kommer blåsere fra storbandet The FeelHarmony.

Eldbjørg Hemsing er en av våre fremste utøvere, og hadde sin solodebut som 11-åring med Bergen Filharmoniske Orkester. Hun studerte med Boris Kuschnir i Wien, og har siden gjort seg bemerket både på den nasjonale og den internasjonale scenen, med et repertoar som spenner fra Beethoven til Dvořák, fra Grieg til Tan Dun.

Hun har samarbeidet med Tan Dun om en mengde prosjekter både i Europa og i Asia, og for tiden arbeider hun sammen med komponisten med et nytt verk som skal ha premiere i 2018. I mars gav Eldbjørg Hemsing ut debut-cd-en sin, med fiolinkonserter av Hjalmar Borgström og Dmitrij Sjostakovitsj, innspilt med Wiener Symphoniker og Olari Elts.

NOR59 Strykeinstitutt tiltrekker seg nærmere 130 strykere fra hele Oslo og ledes av fiolinist Thorn Magnus Reymert. Kammerorkesteret består av de eldste elevene som spiller på et svært høyt nivå, på tross av sin unge alder. De har, foruten en rekke prestisjetunge konserter, spilt inn to CD'er.

Drømmekonserten settes opp 22. april i Nordstrand kirke og den 23. april på Sentralen, Oslo.

Biletter får du her: nor59.ticketco.no

 

Konsertene:

Nordstrand Kirke, 22. april

Sentralen, 23. april