NOR59 på CARMEN tour med Didrik Solli-Tangen

Didrik Solli-Tangen, Natalia Kawalek og Espen Beranek Holm.

Didrik Solli-Tangen, Natalia Kawalek og Espen Beranek Holm.

I denne unike forestilling spiller Didrik Solli-Tangen elskeren til Carmen, en av historiens mest kjente operaskikkelser, i en forkortet dramatisert versjon av den kjente operaen. Med seg på scenen har han tre andre operasangere og skuespilleren Espen Beranek Holm som forteller. Musikken fremføres av en trio med fiolin, kontrabass og akkordeon, samt 16 strykere fra NOR59 kammerorkester. 

Mange husker hvordan Didrik Solli-Tangen berørte det norske folket med «Tårnarien» fra Tosca i NRK-programmet Stjernekamp, i 2017. Nå tolker han rollen som Don José. Med utgangspunkt i den berømte operaen av Georges Bizet, fortelles historien om Carmen og Don José som lever i dagens Europa. Alle de kjente operaariene er med, og den originale handlingen veves inn i et delvis nyskrevet materiale, understøttet av pianist og et mindre strykeorkester. Dette er komprimert musikkteater i en enkel visuell setting, der Espen Beranek Holm som nattklubbeier blir øyevitnet, den som forteller oss hva som skjedde når Carmen kom til vår by.

I rollen som Carmen ser vi Natalia Kawalek, en internasjonalt anerkjent mezzosopran. Michaela spilles av Silvia Moi, kjent fra filmen «Tryllefløyten», regissert av Kenneth Branagh. Andre medvirkende er Ludvig Lindström i rollen som Escamillo og NOR59 Kammerorkester

CARMEN er en del av DRØMMEORKESTERET, et 1-årig prosjekt med støtte fra SPAREBANKSTIFTELSEN, som i tre trinn legger til rette for at musikkelever med lite erfaring fra fremføring kan medvirke i konserter og forestillinger på et høyt nivå.

Lengde på forestillingen: 1.50 inklusive en pause

Oversikt over forestillingene finner du her.

sbs-logo-positive.png
Mari Skjevdal