magnus-portrait.jpg

Thorn Magnus Reymert

fiolin, musikalsk leder og dirigent

Magnus begynte å spille i Nordstrandhøgda strykeorkester som ung fiolinist hos Jan Bjøranger. Som 10-åring kom han inn på Unge talenter ved Østlandets musikkonservatorium hos Terje Moe Hansen.

I mange år drev Magnus med rytmisk musikk som fiolinist i et rockeband, sammen med bl.a. Kristoffer Hivju. Magnus betegner dette som en viktig del av hans musikalske bakgrunn. Han begynte etterhvert å interessere seg mer og mer for klassisk musikk, og spilte med Isac Schuldman og Igor Rybak på musikklinjen på videregående skole. I 2004 fullførte Magnus sin 4-årige bachelorgrad i instrumentalpedagogikk ved Norges Musikkhøgskole, der han de to første årene studerte med Ørnulf Boye Hansen og deretter med Kolbjørn Holthe.

Etter et år som frilansmusiker og fiolinlærer flyttet Magnus til Nederland for å studere videre. I 2008 fullførte han sitt masterstudie ved Fontys Conservatorium, Tilburg, Nederland med professor Chris Duindam. Master of Music er den høyeste grad du kan oppnå som utøvende musiker i Nederland. I løpet av studietiden i Nederland holdt Magnus en rekke konserter sammen med sin kone, Ana Isabel Garcia Morales på piano og gitarist Ignacio Nogales på gitar. I 2008 flyttet han tilbake til Norge, og har siden vært meget aktiv innen fiolinundervisning og orkesterledelse blant barn og unge i Oslo. I dag er han ansatt ved Oslo Kulturskole samt at han er musikalsk leder, dirigent og fiolinlærer ved NOR59 Strykeinstitutt.